ΛΕΥΚΑΝΣΗ

ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Ο αποχρωματισμός των δοντιών είναι πολύ συνηθισμένος και οι λόγοι για το πρόβλημα μπορεί να χρονολογούνται από την παιδική ηλικία σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι το κάπνισμα, η κατανάλωση υπερβολικης ποσότητας καφέ, η λήψη αντιβιοτικών σε μικρή ηλικία, τραυματισμοί, η κακή οδοντική υγιεινή.

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΛΕΥΚΑΝΣΗ;

Τα δόντια μετά τη λεύκανση θα διατηρούν αυτό το νέο χρώμα για περίπου 3 έως 5 χρόνια. Η ανθεκτικότητα της απόδοσης εξαρτάται επίσης από την οδοντιατρική υγιεινή, την οικιακή φροντίδα ή ακόμα και τις διατροφικές σας συνήθειες.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι λεύκανσης δοντιών.

Η πρώτη στο ιατρειο, όπου γίνεται καθαρισμός και έλεγχος για τυχόν υπάρχουσες τερηδόνες, τοποθέτηση ελαστικού απονωτήρα και στη συνέχεια με συνδυασμό λέιζερ και λευκαντικού παράγοντα,οπου απαιτούνται δύο έως τρείς επισκέψεις διάρκειας 30 λεπτών.

Η δεύτερη είναι η χρήση ενός Kit Take-Home που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνετα στην άνεση του σπιτιού σας.
Γίνεται ξανά καθαρισμός και έλεγχος για τερηδόνες, στη συνέχεια παίρνονται αποτυπώματα για να κατασκευαστούν εξατομικευμένοι ανατομικοί νάρθηκες.
Στην επόμενη επίσκεψη ελέγχεται ο νάρθηκας και η εφαρμογή του στο στόμα και δίνονται οδηγίες στον ασθενή.
Αυτή η μέθοδος διαρκεί 10 -15 μέρες, αναλόγως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει συνδυαστική θεραπεία στο ιατρείο και στο σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί:

Κατά την τοποθέτηση του λευκαντικού παράγοντα, απελευθερώνεται οξυγόνο. Το οξυγόνο εισχωρεί στην εξωτερική επιφάνεια του δοντιού (τη λεγόμενη αδαμαντίνη ή σμάλτο) και απομακρύνει τις χρωστικές. Τα προϊόντα λεύκανσης μπορούν να προκαλέσουν προσωρινή ευαισθησία στα δόντια

Η Λεύκανση βλάπτει τα δόντια σας;

Η οριστική απάντηση είναι όχι, η λεύκανση των δοντιών δεν θα βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας. Αυτό είναι ένας μύθος, η προέλευση του οποίου είναι άγνωστη.

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας εκπρώσοπος μας θα σας ενημερώσει άμεσα.