ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

H ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής η οποία ασχολείται με τη διάγνωση, την πρόληψη και την θεραπεία ανωμαλιών του προσώπου και του στόματος που προκαλούνται από στραβά, συνωστισμένα ή προέχοντα δόντια ή από γνάθους που δεν ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους.

Στο ιατρείο μας παρέχουμε τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές μεθόδους για παιδιά και ενήλικες, χρησιμοποιόντας κινητά η ακίνητα ορθοδοντικά μηχανήματα αναλόγως την περίπτωση καθώς και αόρατη ορθοδοντική.

ΤΑ ΙΣΙΑ ΔΟΝΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Τα στραβά δόντια μπορούν συχνά να οδηγήσουν σε περισσότερα προβλήματα από απλά ένα άσχημο αισθητικά χαμόγελο

Μπορούν να οδηγήσουν σε ύφεση των ούλων, δυσκολία στη διατήρηση της βασικής οδοντιατρικής φροντιδας, αυξημένο κίνδυνο κοιλοτήτων και σε άλλα πιθανά προβλήματα.

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι όταν τα δόντια είναι σωστά ευθυγραμμισμένα, βοηθά τα ούλα να “εφαρμόζουν” καλύτερα στα δόντια, οδηγώντας σε καλύτερη περιοδοντική υγεία.

Ακόμα, στραβά ή συνωστισμένα δόντια είναι πιθανό να καλύπτουν το ένα το άλλο χωρίς να αφήνουν κενό ανάμεσά τους. Αυτό δυσκολεύει το αποτελεσματικό βούρτσισμα και τη χρήση του οδοντικού νήματος, επιτρέποντας την αύξηση των βακτηρίων και της πλάκας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση τερηδόνας και ουλίτιδας.

Επιπλέον οταν αφήνετε τα μη ευθυγραμμισμένα δόντια  χωρίς θεραπεία, μπορεί να εμφανιστει δυσκολία στην  ομιλία και η μάσηση μπορεί να γίνει δυσάρεστη.

Συνιστάται

Στους ενδιαφερόμενους για ορθοδοντική θεραπεία να ελέγχουν προηγουμένως εάν ο οδοντίατρος στον οποίο απευθύνονται είναι Ειδικός Ορθοδοντικός.

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας εκπρώσοπος μας θα σας ενημερώσει άμεσα.